"גברת גם וגם ומר לא זה ולא זה" כתב ואייר תומר בן חורין

 



"
גברת גם וגם ומר לא זה ולא זה" כתב ואייר תומר בן חורין



שתי דמויות מרכזיות עומדות במרכז הסיפור הלא שגרתי: 'גברת גם וגם ומר לא זה ולא זה.' הגברת גם וגם אוהבת לטעום מהכל וחייה הם קרנבל של חם וקר, אוכל טעים, חתול וכלב, עבודה והכל מכל. ואילו האדון מר לא זה ולא זה, לא החליט מה הוא רוצה הוא פרווה לא חלב ולא בשר וכל אחד מהם מתנהל במרחב האישי שלו, עד שהבלתי יאומן קורה והם נפגשים בסיטואציה קצת מביכה.

                                

"גברת גם וגם ומר לא זה ולא זה" שכתב ואייר תומר בן חורין, הוא ספר מתנה נפלא, סיפור על שתי דמויות ששמן הולך לפניהן. הוא מספר על דמויות מורכבות, שרוצות לנהל את חייהן באופן שונה. אולם יש משהו משותף להן ולרצון כל בני האדם, גם אם הם שונים ומיוחדים – אהבה."

 

'גברת גם וגם לא נקראת ככה סתם – היא רוצה גם ככה וגם אחרת, ועל כלום לא מתפשרת. ומר לא זה ולא זה לא בוחר בכלום, לא נשאר בבית ולא יוצא - לא עושה מה שהוא רוצה. פגישה מקרית ביניהם באמצע הכביש הובילה להתפתחות מיוחדת במינה.'

 

'הספר מדבר על קבלת האחר, זהירות בדרכים, על הכמיהה לאהבה - הרי כל אחד רוצה שיאהבו אותו. חיבור של ניגודים. המסר מועבר גם להורים שתמיד מסתכלים על החברים של ילדיהם, ומכוונים את ילדם להתחבר לילד שדומה לו.'

 

"גברת גם וגם תמיד רוצה, גם לצאת לטייל וגם להישאר בביתה. היא אוהבת גם לנוח וגם לעבוד, גם לשבת בכורסה, וגם סתם לעמוד" (מתוך הספר)

 

תומר בן חורין נולד ב-20 ביולי 1983 בחיפה והתגורר בתל אביב בשנותיו האחרונות. על עצמו כתב: "כמעט מלידתי נחשפתי לעולם האומנות תוך דגש ברור על עולם הציור. סבתי הייתה ציירת, וקירות ביתה, אותו ביקרתי מדי יום שישי בקנאות כמעט דתית, היו מכוסים בציורי שמן פרי ידיה". תומר יצר כאמן קרוב ל-20 שנים, כאשר תחומי הביטוי המרכזיים של אמנותו הם הציור, הצילום, הכתיבה והמשחק. בכל תחום בלט תמיד באינטנסיביות שלו, ובכך שהלך בדרכו המיוחדת, ספוג באמת שלו.

 

 

 

 

 

ב-2018 החל את לימודי הדוקטורט באוניברסיטת בר אילן בנושא המחקר "המעבר ממחשב תעשייתי למחשב אישי", אך לא זכה לסיים אותו.

 

ב-15 במרץ 2020 איבד תומר את חייו בטביעה בעת ששהה בחו"ל למטרות טיול וכתיבת הדוקטורט. משפחתו החליטה להמשיך את דרכו ולהוציא לאור את ספרו שהיה בשלבי סיום.

 

גד אביתומר בן חורין, אביו מספר: "תומר כתב בהתחלה את הטקסט והשאיר אותו במגירה ובהמשך החליט לצייר את הדמויות ולתת בהן חיים. לפני שנתיים הספר והאיורים כמעט הושלמו. בשנה האחרונה לחייו החליט להגשים את חלומו ופנה למעצב גרפי כדי שיעביר את ציוריו למחשב. תומר חלם להוציא את הספר בשפות רבות ככל האפשר. תרגום לשפה האנגלית, שהייתה שגורה בפיו כשפת אם, נמצא כתוב במחשבו. לטיול האחרון נסע עם חבר מצ'ילה - סיימון ששפת אמו היא ספרדית, והם התחילו לתרגם את הספר לספרדית. תומר התכוון גם לתרגם לערבית ואפילו חלם על תרגום ליפנית. הספר בעצם היה ערוך ומושלם כולו להוצאתו לאור.

"אנחנו, משפחתו, השתדלנו מאד להביא אותו לדפוס בדיוק כפי שתומר השאיר אותו. הקפדנו מאד על כל פסיק, מילה וצבע. אחרי קריאה שנייה ושלישית בספר אפשר לראות את עומקו, הדגשת הייחוד בכל דמות, ללא שיפוט, מערכות יחסים, כמיהה לאהבה, השימוש בהפכים ככלי משחק לילדים והעברת המסר לזהירות בדרכים".

בני משפחתו לא הסתפקו בהוצאת ספרו והקימו בנובמבר 2020 עמותה בשם "תומר בן חורין לאמנות", שמטרתה לתת מקום לאמנים בתחילת דרכם תוך הקניית מורשתו ורוחו של תומר.

כתובת הדואר האלקטרוני של העמותה: amuta@tomerbenhorin.com

 

כתובת האתר הרשמי של תומר בן חורין www.tomerbenhorin.com :

הוצאת ספרי אוריון/ עיצוב גרפי: צבי קומסקי/ הפקה: אורלי לוי/ 2021

 

 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הצוק הרגשי מאת שרית דן

אהבת שרה מאת יואל דרוקר

דרך ארץ בדרך לאינסוף מאת גבריאל פולונסקי