מתכון בהפרעה מאת ד"ר רונית ניצן סלע וקסם בן סימון תורג'מן

 

מתכון בהפרעה מאת ד"ר רונית ניצן סלע וקסם בן סימון תורג'מן

 

טיפוח מיומנויות ויסות ומיומנויות רגשיות וטיפול בלקויות למידה באמצעות אפייה


 

וואו איזה ספר מיוחד  המשלב בתוכו את אחד המרכיבים הכי חשובים בחיינו והוא האוכל ודרכי אפייה המכילים בתוכם את כל עולמנו ומתוך עולם האפייה המרתק ניתן להבין ולגזור אפיונים של ילדים ומבוגרים ההופכים את העיסוק בו למרפא בונה ומהנה גם יחד.

 

"מתכון בהפרעה" מאת ד"ר רונית ניצן סלע וקסם בן סימון תורג'מן בהוצאת ספרי ניב, הוא ספר הדרכה הלוקח למסע מרתק לפיתוח מיומנויות וביטחון עצמי, באמצעותו תחשפו לסוד משנה חיים עבור ילדים ומתבגרים הסובלים מקשיים בוויסות עצמי ומלקויות למידה: טיפול באמצעות אפייה.


ד”ר רונית ניצן־סלע וקסם בן סימון הופכות את המטבח לזירת למידה משמעותית, שבה קערת בצק הופכת למעבדה וכל עוגה היא הזדמנות לצמיחה. מה תמצאו בין דפי הספר?

 

טכניקות מהפכניותשיפור מיומנויות של ויסות עצמי והתארגנות, פיתוח כישורים מתמטיים על ידי תפיסת המספר וחשיבה חשבונית וחיזוק מיומנות הקריאה והבנת הנקרא על ידי אסטרטגיות להוראה מותאמת וחשיפה למתכונים; חוויה רב־חושית: דרכי למידה שמערבות את כל החושים, ממישוש הבצק ועד ריח המאפה הטרי; בניית ביטחון עצמי: הזדמנות לחוות תחושת מסוגלות, תושייה, מוטיבציה ודימוי עצמי גבוה; חשיבה יצירתית: טיפוח סקרנות, חשיבה מחוץ לקופסה ויכולת המצאה; כלים מעשיים: כרטיסיות ניווט, מד רגשות ושיטות ייחודיות לטיפוח ויסות עצמי.

 

זהו ספר חובה לכל הורה, מחנך או מטפל המחפש אחר דרכים יצירתיות ויעילות לתמוך בילדים עם אתגרי ויסות ולמידה.

 

הספר ודרכי הטיפול המוצעים מונגשים באופן ידידותי וחווייתי להורים ולאנשי מקצוע ומטפלים בתחום לקויות למידה,  קשיי וויסות והפרעת קשב וריכוז וניתן להתאים את דרכי העבודה, והכלים המוצעים לטיפול בהתאמה לילדים, נוער ומבוגרים.

 

ד"ר רונית ניצן סלע היא מומחית באבחון לקויות למידה בילדים ובמבוגרים ובטיפול בהן. מרצה ומדריכה פדגוגית במכללת אורנים "המכללה האקדמית לחינוך והוראה". מומחית בעלת ניסיון רב־שנים בתחום האבחון וההוראה המותאמת. מאמינה בשילוב הידע התאורטי והפרקטיקה, בקשר בין הוראה ודידקטיקה לבין חשיבה יצירתית וחווייתית ובראיית המטופל באופן הוליסטי, כאדם, מתוך מטרה לקדמו באופן מיטבי מבחינה אקדמית, תפקודית ורגשית.

 

קסם בן סימון תורג'מן היא בעלת תואר ראשון בחינוך מיוחד וקונדיטורית בוגרת בית הספר "בישולים". מחנכת בחינוך המיוחד ומורה לאפייה ששמה דגש על שילוב בין למידה ואפייה. מאמינה בלימוד דרך חוויה תוך חיזוק הביטחון העצמי והמוטיבציה של הילד.

 

ד"ר רונית ניצן סלע וקסם בן סימון תורג'מן אומרות: "כהורים, כאנשי חינוך וכבני אדם כולנו כולנו עסוקים במרדף אחר הזמן. אנחנו רוצים להספיק עוד מטלה ועוד מטלה, ויש לנו כל כך הרבה מהן. נוסף על המרדף מלוות אותנו מחשבות טורדניות לאורך היום כולו, ואנו לא תמיד מוצאים את הזמן לעצור ולהתרכז במה שחשוב באמת: זמן איכות, שלווה, כיף, פיתוח אישי ועוד.  לפני שאתם מתחילים לאפות, לקחת נשימה עמוקה, להרפות לרגע מהלחצים היום־יומיים ולהתמסר לתהליך בכל הכוח. תנו לעצמכם ליהנות ולשחרר, והפיקו מהזמן הזה את התועלת המרבית. אפשרו לעצמכם לחזור לילדוּת, ופַתחו שיח פורה ומזמין עם הילדים. כהורים רובצות על כתפינו דאגות רבות, ופעילות האפייה עם הילד תדרוש מאיתנו השקעה ומאמץ בקניית המצרכים, בניקיון ובהתנהלות - אבל החוויה המשותפת שלכם ושל הילדים היא זו שעשויה להניב פרי, לקדם את ילדכם ולהעמיק את הקשר עימו. מעבר לכך, הכלים הרגשיים שתקבלו בזמן האפייה יתרמו לטיפוח הקשר עם הילד, להגברת המוטיבציה ותחושת המסוגלות שלו ולחיזוק מיומנויות הוויסות ותפקודי הלמידה.

 

הוצאת ספרי ניב/ עריכה: גילי תל אורן/ הפקה ועיצוב גרפי: ספרי ניב/ 73 עמודים 2024.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ככה סתם מאת אלישע נקר

צונאמי תזונמי מאת ד"ר מילי הראל רביב

סודות מאת בני בביוף