מסעותיי עם יולינקה מאת רחל גלבוע

 

מסעותיי עם יוליקה מאת רחל גלבוע



ספר ייחודי על השואה המתאר משפחה יהודייה מהונגריה מזווית ראייה מאוד ייחודית, של בובת ג'ירפה מגומי המקבלת קול ייחודי כשהיא מתארת את המסע המפרך וההתמודדות שעוברת משפחתה של יוליקה בימי השואה. 'מסעותיי עם יוליקה' הינו ספר נוער מרגש וקולח.

"מסעותיי עם יוליקה" מאת רחל גלבוע, הוא סיפור מרתק ומרגש לילדים ולבני נוער, סיפור מסע של עלייה לישראל המסופר מנקודת מבט מקורית – של ג'ירפה מגומי, בגובה 15 ס"מ ובת 70."

 

'אותה ג'ירפה הייתה אחד הצעצועים האהובים על יוליקה בת השש, ילדה יהודייה מהונגריה, שעלתה עם הוריה לישראל אחרי מלחמת העולם השנייה, בדרך לא דרך. הג'ירפה החביבה מספרת לאורך כל הספר את סיפור בריחת המשפחה מהונגריה, דרך אוסטריה ואיטליה אל ישראל, כשהיא נמצאת כל הזמן בחפציה של יוליקה.'

 

'לעיתים הייתה העלייה קשה, ובדרך התמודדו עם מצבים מפחידים ומסכני חיים, אולם הסיפור כולו מסופר כאמור מנקודת מבטה התמימה ואף החייכנית של ילדה קטנה ובובת הג'ירפה שלה.

 

היום, 70 שנים אחרי, יוליקה היא רחל והג'ירפה עדיין ברשותה. כדי להבטיח שתחזיק מעמד עוד שנים, נעשה לג'ירפה 'ניתוח' קטן שהפך אותה לפסל יציב למזכרת.'

 

רחל גלבוע חינכה ולימדה דורות רבים של תלמידים בבתי ספר בירושלים, במבשרת ציון ובאילת. היא נטלה חלק פעיל בהקמת מועדון ותיקים במושב גבע כרמל ובשנים האחרונות מתעדת בהתנדבות את סיפורי חייהם של ותיקים מאזור חוף הכרמל. לאחר שנים רבות שבהן קינן בליבה הרעיון לתעד את קורות משפחתה, החליטה לכתוב את סיפור עלייתה ארצה לפני יותר משישים שנה בעקבות המרד ברוסים שפרץ בהונגריה ב-1956 ואת סיפור שנותיה הראשונות של משפחתה בישראל.

הרעיון נבט כשלימדה בבית ספר וביקשה מתלמידיה להביא חפץ משמעותי עבורם. רחל הביאה את הג'ירפה שמלווה אותה מהעלייה לארץ ישראל ועד היום.

הוצאת ספרי ניב/ עריכה: גילי תל אורן/  45 עמודים בתוספת עמודי תמונות/ איור: עוזי בנימין/ עימוד, עיצוב כריכה ואיור הכריכה האחורית: נטע גרוצקי/ איור הג'ירפה: תמר (נכדה)/ הפקה ועיצוב גרפי: ספרי ניב/ 2021.

 להשיג בחנויות הספרים הדיגיטליות ברשת או באתר ההוצאה https://nivbook.co.il/ או לרכישה ישירות מרחל – 0522671196

 

 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הצוק הרגשי מאת שרית דן

אהבת שרה מאת יואל דרוקר

דרך ארץ בדרך לאינסוף מאת גבריאל פולונסקי