פק"ל געגוע / רונית רוטלוי

 


פק"ל געגוע / רונית רוטלוי



אתחיל מסוף הסקירה, מדובר בספר מרתק וסוחף שנגע בי

 מהשורה הראשונה שלו. ספר שמכיל נושאים כאובים. מדובר באנשים שמתמודדים עם דברים לא פשוטים בחייהם ומכאן האמפטיה הסוחפת.

רננה, נני בפי מקורביה היא אישה נשואה ואם לילד מתוק בן שש מתני, רננה נשואה למוטי גולדברג שמחביא בעברו סוד אפל וקשה מנשוא, המשפיע על כל התנהלותו בהווה ועל היחס המסוגר שלו לאשתו. רננה ומוטי גרים בנווה רעואל, שהיא עיר קטנה  במעוז הציונות הדתית. רננה מתנהלת במשרד עורכי הדין שם היא עובדת אצל אביה נתונה למרות וקושי מאחת העובדות הבכירות שם ומצליחה למרות הכל להשביע את רצון אביה. רננה ובעלה בחייהם המשותפים משתייכים לזרם ה'כיפות הסרוגות' הם אקדמאים ונחשבים מצליחים,

 אך למרות התדמית הנקייה והנוצצת של הזוג, מוטי הייטקיסט והיא עורכת דין כאמור, משהו נסדק בנשמתה ואינו נותן לה מנוח. הסביבה הצבועה והמתחסדת שבה הם מגדלים את הילד, חוסר האכפתיות של בעלה ביחסי האישות ביניהם וגם בעזרה בבית, צועקים הציל!ו אך רננה עוטה את הארשת פנים של 'הכל בסדר' עד שהגורל מזמן לה את אסף, חייל עם עבר כואב מדימונה שחווה את צלקות הילדות בכל יום. הקהילה המתחסדת מבקשת מהם לאמץ חייל בודד, מוטי נעתר לבקשה כשהוא רוצה להשביע את רצון כולם מבלי להתחשב באשתו רננה. לחייהם המתוסבכים נכנס אסף נאה גבה קומה אך בעיקר מתחשב , קשוב ואמפטי כל מה שחסר לרננה בחייה. אסף מוכשר מאוד חייל מצטיין טירון בחטיבת גבעתי מתחבב מהרגע הראשון על מתני ועל רננה עוזר לה, מפנה מהשולחן ובעיקר מקשיב לה בעיניים מעריצות. את ההמשך לא קשה לנחש אך התפנית בעלילה מעוררת בעיקר ביקורת על מסגרות לא הגיוניות, על כמיהה ומימוש עצמי של גיבוריו  

פק"ל געגוע הוא ספר שנקרא בשקיקה על דמויות מרגשות ביד אמן וברגישות רבה. גיבוריו אינם נשמעים לתכתיבי החברה ומאמינים שבכוחם להיות מאושרים למרות העבר הפצוע והלא פשוט שלהם.

"המחברת בעצמה בוגרת תנועת 'בני עקיבא', מותחת ביקורת נוקבת על החברה הדתית האליטיסטית, השיפוטית, הגזענית, הרכלנית והחונקת. השבויה במראית עין, וחושפת אותה במערומיה."

 

'זהו ספרה השני של רונית רוטלוי, עורכת דין, אם לשלושה, מתגוררת בגבעת שמואל
ספר ביכוריה "לשחק באבא ואמא" זכה לאהדת הקוראים ולשבחים רבים.'

  

הוצאת ברנש/ עריכה ספרותית: אורית צמח/ עריכה לשונית: גיל שוורץ/ צילום כריכה: אביחי סוחר/ עיצוב כריכה ועימוד: סטודיו לב ארי/ 352 עמודים 2021. 

.   

 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הצוק הרגשי מאת שרית דן

אהבת שרה מאת יואל דרוקר

דרך ארץ בדרך לאינסוף מאת גבריאל פולונסקי