"גבעת התקווה" מאת עמיחי יעקב שפירא

 

"גבעת התקווה" מאת עמיחי יעקב שפירא

 


"גבעת התקווה" מאת עמיחי יעקב שפירא בהוצאת הספרים "אוריון", הוא רומן היסטורי על אהבה, מלחמה ושלום, שמתרחש על רקע מלחמות גלובליות ושינויים דרמטיים שמטלטלים את האנושות כולה.

 

הסאגה מתחילה בתקופת קיסרות גרמניה, ממשיכה בתקופת הנאצים ומגיעה לפתחה של מדינת ישראל שקמה מתוך החורבות. בספר מוצגות שלל דמויות צבעוניות, שהמכנה המשותף ביניהן הוא האומץ לקרוא תיגר על הנורמות וללכת בעקבות הלב - גם במחיר כלכלי וחברתי קשה.

עשיית הטוב והרע היא עניין של בחירה ויש לה מחיר: בת הברון, הברונית הצעירה שהתאהבה באסופי וילדה לו בן נאבקת עם עצמה ומשלמת את המחיר. גם אביו של האסופי משלם מחיר היות  שהחליט לא להינשא כדי שלבנו לא תהיה אם חורגת וד"ר הרברט עצמו, בן האסופי, מוצא את עצמו מבודד לאחר שנישא לאישה יהודייה מומרת כשהוא מבריח אותה ואת אימא שלה לפולין. הוא יודע מהי הסכנה, אך מוכן לשלם את המחיר וזוכה בשלמות הנפש מעשיית הדבר הנכון. כשהוא סוטה מצו ליבו, לא מצטרף אל אשתו הצעירה במסעה לארץ ישראל ומחליט להישאר בגרמניה בין "אחיו הגרמנים", הוא משלם את מלוא המחיר על בחירתו השגויה וסובל ממנה כל ימי חייו.

 

ורעייתו – בכוחות על-אנושיים עוברת מטמורפוזה והופכת ממרי גברהרדט המתבוללת למרים היהודייה ולמירי גבעתי הקיבוצניקית - האחות של הקיבוץ. החלטתה להמשיך בקשרים עם בעלה האהוב מאמללת את חייה. צעיר שמציע לה אהבה ואף מוצא חן בעיניה נדחה בגלל אהבתה לבעלה שבמרחקים שנמצא בשירות השטן. הדבר עולה לה בסופו של דבר בחייה. מיכאל בנה היחיד נולד וגדל בקיבוץ, הפך לקצין צנחנים ולמהנדס מוצלח, אבל נכשל במבחן הנאמנות ומשלם על כך בהרס משפחתו. על שיבתו לקיבוץ, התמסרותו לגידול ילדי בתו החד-הורית ועל שמירת ערכי החברה בקיבוץ הוא מתוגמל בתחושת הסיפוק מעשיית הדבר הנכון ושלוות הנפש הנובעת מכך.

 

החיים הם מאבק מתמיד בין הטוב והרע – לא רק בין מדינות, ציבורים ואנשים, אלא בעיקר בתוככי נפש האדם פנימה. לנמצאים במצוקה – תמיד תהיה תקווה.

 

עמיחי יעקב שפירא (בן 82, אב ל-4 וסבא רבא לנין אחד) עבד כל חייו בעבודות הנדסת תשתית. עד גיל 81 עבד בחברת תשתיות באשדוד ורק הקורונה הוציאה אותו ממעגל העבודה.

"גבעת התקווה" הוא הרומן השלישי של עמיחי יעקב שפירא. שני ספריו הקודמים הם "יום הדין", שעוסק בתרחיש שבו ישראל מפסידה לצבאות ערב ומקימה ממשלה בגלות ו"מרגל רוסי", שעלילתו מתרחשת בתקופת האינתיפאדה השנייה בבית מלון בירושלים בו מתערבבים נאמנות, אהבה ותככים לעלילה מורכבת ומסעירה.

עמיחי יעקב שפירא : "מה ביקשתי לבטא ביצירה הזאת? שתמיד תהיה תקווה'".

 

הוצאת ספרי אוריון/ עיצוב עטיפה: PSYCATQ/ הפקה: אורלי לוי/ 17 עמודים 2021.

 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הצוק הרגשי מאת שרית דן

הרפתקאותיו של קטינקא הציפור מאת רפי האפט

אהבת שרה מאת יואל דרוקר