הדרך הארוכה הביתה / אייזק קאל

 

הדרך הארוכה הביתה / אייזק קאל



סיפורם המרתק של אברהם וג'ניה שעברו טלטלות רבות בבואם ארצה בשנת 1939, במהלך מלחמת העולם השנייה מצבם הכלכלי שהתדרדר והדרך המפרכת שעברו ביחד וכל אחד מהם בנפרד, מתוארים בספר ברגישות ובפירוט רב.
"אברהם נמלט מחייו המפוארים והנוחים בגרמניה ועולה ארצה עם משפחתו לפני פרוץ מלחמת העולם השנייה. הם נקלעים לקשיים כלכליים ואברהם מתגייס ליחידת החפרים הישראלית במסגרת הצבא הבריטי. הוא נלחם בטוברוק וביוון ומוצא כוחות שלא היה מודע לקיומם."
בתחילת דרכם בארץ הורי השניים סיפרו סיפורי אימה על הנעשה בביתם וכמה טוב שעלו לארץ ישראל. אברהם קיבל מדי חודש בתחילה מתקבולי המפעל לכרוב כבוש שהקים בזמנו וזה מה שהחזיק אותו בימיו הראשונים בארץ. חצי שנה הגיע הכסף מגרמניה ולפתע פסק מה שהעמיד את החיים בארץ למסוכנים מאוד.

הסיפור מתאר את התאקלמותו של אברהם בצבא הבריטי אליו התגייס בתור ברירת מחדל כשהוא בשלהי שנות השלושים שלו. הקשיים בתחילה שהיו מנת חלקו והשאלות 'האם נכון להתנתק כך מהמשפחה? האם אצליח לעבור בהצלחה את האימונים? איך אסתדר עם המסגרת הצבאית?
הספר מזגזג אחורה וקדימה מתאר את חיי הנוחות של אברהם ובן דודו יחיאל את הכספים הרבים שזרמו אליהם רכבי היוקרה שקנה ואת הבחורות והבילויים שהיו מנת חלקם.

"אשתו ג'ניה מתמודדת עם גידול בנם בסביבה חדשה ולא מוכרת ונתקלת בדילמת הנאמנות לבעלה הנעדר בקרבות כאשר מופיע צעיר רגיש ואיכפתי בביתה."

סיפור מעורר השראה חוצה גבולות מדינות ימים ושנים בו מתוארת משפחה אחת בימים עברו והטלטלות שעברה, המהמורות שצלחה תוך תיאור תקופה בלתי נשכחת!

מחבר הספר אייזיק קאל נולד ב 1958 נשוי ואב לארבע בנות. עבד במשך כעשרים שנה במשרד ראש הממשלה בתפקידים רגישים ביותר. עם יציאתו לגמלאות בדרגה המקבילה לסגן אלוף קיבל הצעת עבודה לשמש כדירקטור בחברה קנדית ולמרות העובדה שחי בנוחות בארץ לקח את משפחתו ועקר מאשקלון לטורונטו כדי לממש את עצמו בתחום העיסוק הבינלאומי. בפרוייקט הראשון שביצע באפריקה קיבל בסיומו תואר אבירות שפתח בפניו דלתות נוספות. כיום מנהל מיזם שיזם חוות דגים באי אנטיגואה ברבודה באיי הקאריביים.

'הספר נכתב בהשראת אירועים אמתיים.'

הוצאת קורל/ עריכה ספרותית: אביטל כהן/ עריכה לשונית: קורל הוצאה לאור/ עיצוב כריכה: עינבל אוחנה/ 367 עמודים 2020.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הצוק הרגשי מאת שרית דן

אהבת שרה מאת יואל דרוקר

דרך ארץ בדרך לאינסוף מאת גבריאל פולונסקי