"תגיד קובלינר, אתה השתגעת? הרי קבענו להיפגש באוגוסט" מאת גבי זהר

 

 

 

 

"תגיד קובלינר, אתה השתגעת? הרי קבענו להיפגש באוגוסט" מאת גבי זהר



ספר מקסים, מעורר השראה שגרם לי מיד ליצור קשר עם המחבר ולבקש ממנו להצטרף לקבוצת הווסטאפ שלו שם הוא מעלה אפשרויות לטיולים מרתקים סביב העולם.

סיפורים קצרים, מרתקים, ומשעשעים מככבים בספר בטעימות רבות מספור. טיפוסים שונים ומשונים מאכלסים את גלריית הגיבורים של הסופר והוא בחן שלא נגמר מתאר את החוויות שלו מעולם הטיולים המרתק שלו שהוא בתור מדריך מושך בחוטים, מכבה שריפות ודואג כל הזמן למטיילים מכל הבחינות. אין ספק שכל אלו מאתגרים ופוגשים אותו לעתים על הקצה.

הספר "תגיד קובלינר, אתה השתגעת? הרי קבענו להיפגש באוגוסט" מאת גבי זהר כולל בתוכו אוסף של 65 סיפורים קצרים מקסימים ומרתקים. גבי מספר ברגישות, בכאב ובהומור רב על טיוליו הרבים לחו"ל כמדריך טיולים, על ילדותו בקיבוץ עברון, על הצבא ועל מלחמות ישראל, על משפחתו ועל שורשיו.

סיפוריו שזורים זה בזה – עבר מתערבב עם הווה, צבא ומלחמה מתערבבים עם חדוות ההדרכה של הטיולים לחו"ל, ובכל אלה פזורים בחן הגיגים על תקופת הקורונה הארוכה שמלווה אותנו.

בין הסיפורים: "נמרוד ויזנסקי: שבע דקות" הוא סיפור על מדריך בתנועה שהשתתף בפעולה הרואית בזמן שכל העולם היה עסוק בצפייה בצעדים הראשונים של אדם על הירח. המדריך הנערץ נפצע קשה מאחורי קווי האויב ונותרו לו שבע דקות לחיות; "קישוורדה שלנו וטוב שניצחנו" הוא סיפור מרגש על מסע שורשים בהונגריה עם אימו של הסופר ועל הניצחון הגדול על הנאצים בוויטרינה של עוגות משובחות בקונדיטוריה הונגרית; "תגיד, קובלינר, אתה השתגעת? הרי קבענו להיפגש באוגוסט" הוא סיפור על חברות שהוחמצה, על סיום טרגי לחברים שלא נפגשו 60 שנה ורגע לפני הפגישה אחד מהם התרסק למותו; הסיפור "רינה שני (ריין שיין)" הוא סיפור התחלת העבודה הטיפולית של גבי עם נפגעי כתות והחשיפה הראשונה של כת מיסטית בארץ; הסיפור "הדרכון האבוד (לא רק בדיקות קורונה הולכות לאיבוד)" הוא סיפור על טעות אנוש. זהו גם סיפור מתח ובעיקר איך מכפרים על טעויות אנוש; הסיפור "יורשים-אילמים" הוא סיפור על אתיקה עיתונאית - איך כותבים כתבת עיתונות בתנאים בלתי אפשריים ובסוף נשאלת השאלה אם בכלל ראוי לפרסם אותה כשלא נתמלאו כל התנאים האתיים; "לטבוע בשבי ציון" הוא סיפור ילדות, זיכרון ילדות שמחבר את כולנו לזיכרונות ילדות - במקרה הזה לגורל משותף עם אבא אהוב שכמעט הסתיים באסון; "לקנות מעיל במילאנו": זהו אחד הסיפורים האנושיים שנוגעים ללב בהם נתקלים בטיולים - סיפור מתוק, קצת מריר, מצחיק וקצת עצוב; "אור שמח" הוא סיפור על דלתות מסתובבות, על גורל, על חברות - מה היה קורה אם הסופר היה חוזר בתשובה? וזה היה קרוב מאוד מאוד, אבל בסוף....כן בסוף מה קרה ?!; "היא רק רצתה כרית עם נוצות אווז" – זהו אחד המקרים ההזויים ביותר שקרו לסופר כמדריך טיולים שנתקל באינספור מצבים מצחיקים-מוזרים, מצחיקים- עצובים ומעצבנים, שהסתיים נפלא, אבל עם חור  בכיס.

 

 

גבי זהר (נשוי+3) נולד בקיבוץ עברון בגליל המערבי בו התגורר עד גיל 32, אז עזב לחיפה בה הוא מתגורר עד היום. גבי הוא מורה דרך מוסמך, ד"ר בחינוך, עובד סוציאלי קליני ופסיכותרפיסט שמתמחה בטיפול בנפגעי כתות; לשעבר עיתונאי בקול ישראל, בהארץ ובתחנות רדיו וטלוויזיה מקומיות, עורך ומגיש יותר מעשרים שנה את תוכנית התרבות "זהר צפוני" ברדיו צפון. גבי פרסם ספר תיעוד ומחקר בנושא הכתות - "האושר אין לו סוף" נוסף לכמה ספרי הדרכת טיולים בעולם והספר "געגועים"

גבי זהר: "הגעתי למסקנה שהחיים של כולנו מורכבים מסיפורים קצרים - מהילדות, מהצבא. במידה מסוימת הספר הזה משקף המון רגעים בחיים שלי, אבל גם של אחרים. מעניין שדווקא אחרי שסיימתי לערוך את הספר שמתי לב שהוא נוגע בחיים של הרבה מאוד אנשים, וזאת המטרה שלי בספר - לעורר בכל אחד סיפורים מעניינים שקרו לו בחיים - סיפורים שיש בהם זיכרון, נחמה, נוסטלגיה".

הוצאת אופיר ביכורים/ צילום כריכה: גבי זהר/ עריכה: נרית שי/ עיצוב גרפי: אוריה דאנש/ 195 עמודים 2023.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

אהבת שרה מאת יואל דרוקר

צונאמי תזונמי מאת ד"ר מילי הראל רביב

סיפור משל בעל מוסר השכל מתגלגלים בצבעים מאת נירה ביידה