יומנו של הלום מאת אילן רגב סיפורו של לוחם פגוע פוסט-טראומה

 

 

יומנו של הלום מאת אילן רגב

 

סיפורו של לוחם פגוע פוסט-טראומה


 

הארץ רעשה וגעשה כשלוחם צה"ל הצית את עצמו מול משרדי אגף השיקום של משרד הביטחון. ההצתה הייתה כאקט מחאתי. סעידיאן הוכר  כסובל פוסט טראומה. איציק סעידיאן נלחם בקרב בשג'עיה במבצע צוק איתן והוכר כנכה. למרות מצבו הקשה נקבעו לו אחוזי נכות נמוכים והוא לא היה זכאי לטיפולים וקיבל קצבה נמוכה.

סיפור אחד מיני רבים שפרץ לתודעה הציבורית עקב הטרגדיה של בעליו שנפצע קשה מאוד באירוע.

 

"יומנו של הלום" מאת אילן רגב בהוצאת ספרי ניב, מביא את סיפורו המרגש והנוגע של לוחם פגוע פוסט-טראומה. מטרתו להעניק תמיכה, הדרכה והבנה לאנשי כוחות הביטחון שנפגעו במהלך תפקידם שלא בטוחים או פוחדים לדעת אם התפרצה אצלם פוסט טראומה.

ספר זה מתאר איך מחבר הספר שנשא תפקידים רגישים וחשובים במהלך שירותו הצבאי ואיך פגיעות פיזיות וחוויות קשות גרמו לו להיות מוכר כנכה פוסט טראומה. שהשלכותיה  הן קשות מנשוא וגורמות לסבל בל יתואר לחולה גם אם זה לא נראה ממבט ראשון. הנאות החיים נגזלו ממנו, לצד חרדות וחוסר התמדה בעבודה, ובקריאה. החיים הופכים להיות סיוט אחד גדול כשהנפש לא שקטה ולו לרגע.

 

אילן נושא תקווה שלאחר קריאת הספר אנשים שלא נחשפו לאירועי טראומה יבינו מהי "הפציעה השקופה" וילמדו כיצד לחיות לצד אלה שכן נפגעו ואיך נפגעי הטראומה מתמודדים איתה בחיי היום־יום.

מתוך הספר: "כאשר הגעתי לרכב הבחנתי בחוטי חשמל רבים שיוצאים מאזור הנהג לכיוון אחורי הרכב, וכי על גבי הכיסא האחורי מונחים כמה מטעני חבלה. הייתה זו הפעם הראשונה שבה חשתי פחד אמיתי, פעם ראשונה שבה התמודדתי עם כמות כה גדולה של חומר נפץ בזירה אחת. נבהלתי והתחלתי לרוץ לאחור לכיוון נקודת ניהול האירוע. קצין החבלה הארצי שהגיע למקום קרא לי בקשר וביקש שאגש לרכב ואזהה את מתג ההפעלה של המטענים."

אילן רגב שירת בצבא כקצין הנדסה, קצין תפקידים מיוחדים ביחידת הקישור ללבנון, בלש וחבלן משטרה ברצועת עזה ובמשטרת חדרה וכן היה ממקימי יחידת חקירות עבירות המחשב במחוז הצפוני. במהלך שירותו נחשף לאירועים מסמרי שיער, אירועי חיים ומוות, ועל חלק נבחר מהם הוא כותב בספר זה. "יומנו של הלום" הוא ספרו הראשון.

אילן רגב: "הרעיון לכתוב ספר החל במהלך השיקום, כאשר טופלתי על ידי פסיכולוגית של אגף השיקום בחיפה. עלה בי קושי לספר למשפחה מה אני מרגיש וממה אני סובל, וכיצד להסביר מהי פוסט-טראומה. אני מקווה שלאחר שתקראו ספר זה, תבינו טוב יותר מהי פוסט-טראומה של לוחם, מה עובר על חיילים שנפגעו, כיצד להתמודד עם המצב ואיך לחיות לצידם של הנפגעים ולעזור להם בשעותיהם הקשות. אומנם כל אחד נפגע בצורה שונה, אך התסמינים המשותפים הם רבים.

הוצאת ספרי ניב: עריכה: יואב זומר/ עימוד ועיצוב כריכה: מיכל עוזרי/ הפקה ועיצוב גרפי: ספרי ניב/96 עמודים 2024.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ככה סתם מאת אלישע נקר

צונאמי תזונמי מאת ד"ר מילי הראל רביב

סודות מאת בני בביוף