"ספר בישול תימני אסלי" מאת נעמה מלאכי



ספר בישול עשיר ומגוון המביא את ניחוחות תימן. מחברת הספר הגשימה חלום להעביר את הידע מבית אמה ולהביא את המתכונים המקוריים שבושלו באהבה בבית ילדותה ומילאו את הבית בריחות נפלאים ומזמינים.

 

'האוכל התימני האסלי הוא אוכל ייחודי ומיוחד. הוא מורכב ממוצרים זמינים ומזינים, בעיקר בשר, עוף וקמח לסוגיו. ממוצרים אלו הפליאו נשות תימן בעשיית מאכלים ייחודיים בטעמם, בריחם ובצורתם, ובעיקר בבריאותם.'

 

נעמה מלאכי בספרה "ספר בישול תימני אסלי", מביאה מקבץ מאכלים מבית אימה שלה מהעיר דמאר שבתימן: מרק בשר ועוף, ג'חנון וכובאנה שמתארח בכל שבת בכל בית שני בישראל, חילבה הידועה בסגולותיה הרפואיות בתוספת סחוג חריף עשוי מפלפלים חריפים, מצטרפים לכל ארוחה.

תקראו בספר על הכנת יין קידוש לשבת מצימוקים בתימן, על כלים במטבח תימני, על תבליני המטבח התימני לבישול אסלי (בעברית ותימנית) – ירק לאכילה ובישול, פירות יבשים מתימן, ממתקים בתימן, שמנים, פירות, חוויאג' לקפה, חוויאג' למרק (להכנה בבית), קפה תימני (חוויאג' לקפה – הכנה בבית).

בין המתכונים נציין: מרקים: מרק תימני – דמרי ייחוי, מרק ביצה מטוגנת (משחרה) מרק מהיר וטעים, מרק דגים תימני; תבשילים: שוויה מטוגנת משחרה (צלי קל), צלי (מחשוש) קירשה, עסיד בשרי (אוכלים עם מרק, תחליף ללחם), אריס בשרי (לשבת בבוקר), בונוס לשבת ולימי החורף – צלי חמין משודרג; חילבה: חילבה אסלית מקורית, חילבה שלמה; פלפל חריף (סחוג): סחוג אסלי – מיוחד, סחוג תימני אסלי עם תבלינים; לחמים בתימן: לחם תימני (לוגמה), סאלוף (פיתה תימנית), לחוח; בצקים: ג'חנון, כובאנה מפתלה (מלאווחה), סבאיה, מעסובה; מאכלי חלב: אריס (חלבי), פתות תימני עם חלב, סמנה (או חמאה), זום, להובה (דייסה תימנית עם אשל), עוגיות תימן אסלי; שבת: לסיס לוביה (יבשה), לסיס (גילה) – פול מבושל, לסיס שעועית (לבנה או חומה), פופקורן תימני; חגים - ראש השנה, חנוכה, פורים, פסח: זלבייה, עוגיות לפורים, דוכא לפסח, פתות מצות עם מרק בשר (או עוף) לפסח, פשטידת מצות (גורס), ביצה מטוגנת (עיג'ה משחרה-פשטידה) עם בצל ירוק, פתות לפסח (חלבי).

המתכונים כשרים. בתיאבון

נעמה מלאכי מספרת:  "לשמחתי כתיבת ספר בישול תימני אסלי היא הגשמת חלום ישן שבאמצעותו אעביר את מורשת מאכלי תימן לכלל ישראל. זהו ספר הביכורים שלי, לאחר תרגום שיחון מתימנית לעברית".

הוצאת ספרי ניב/ עריכה: מיכל שרון/ עיצוב כריכה: אסתי ניסן/ צלמים: אסנת בן דב ונדב כהן יונתן/ עיצוב גרפי והפקה: ספרי ניב/ 129 עמודים 2021.

 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ככה סתם מאת אלישע נקר

מתכון בהפרעה מאת ד"ר רונית ניצן סלע וקסם בן סימון תורג'מן

סודות מאת בני בביוף