WELLNESS המסע אל החיים המיטביים מאת אמיר אלרואי

 

WELLNESS המסע אל החיים המיטביים מאת אמיר אלרואי


המסע אל החיים המיטביים הוא ספר עיון מעמיק ומעורר מחשבה, המוביל את  הקורא למסע רחב יריעה בעולם הוולנס והלונג'וויטי – משורשיהם העתיקים של תרגולי גוף־נפש ועד לחזית המחקר המדעי העכשווי.

הספר משלב בין פרקטיקות מסורתיות כגון יוגה ומדיטציה, ריטריטים רוחניים וחוויות התפתחות אישית, לבין תובנות מדעיות עדכניות על תהליכי הזדקנות, רפואה מונעת, תזונה, תנועה ואורח חיים מיטבי. החיבור בין העולמות  הרוחני והביולוגי, הפילוסופי והקליני  יוצר מארג עשיר המציע לא רק ידע, אלא גם השראה לפעולה.

אלרואי אינו מבטיח חיי נצח, אך הוא מציב שאלה פרובוקטיבית: אם הייתה ניתנת לנו האפשרות לחיות עד גיל 120 בבריאות טובה, באנרגיה ובשמחת חיים  האם היינו מסרבים? גם אם רובנו לא נגיע לגיל זה, הספר מזמין אותנו לבחון כיצד ניתן להאריך את תוחלת הבריאות  (Healthspan) ולא רק את תוחלת החיים, ולהעניק לעצמנו ולדורות הבאים שנים נוספות של איכות חיים.

זהו ספר הפונה למי שמבקש לקחת אחריות מודעת על גופו ונפשו, ולראות בעתיד לא איום  אלא פוטנציאל.

 

"וולנס - המסע אל החיים המיטביים" מאת אמיר אלרואי בהוצאת ספרי ניב, הוא ספר עיון מרתק הלוקח למסע מקיף בעומק עולם הוולנס והלונג'וויטי, מהשורשים העתיקים ועד החדשנות המתקדמת ביותר. מפרקטיקות יוגה ומדיטציה עתיקות, דרך ריטריטים רוחניים מעוררי השראה, ועד לפריצות הדרך המדעיות האחרונות בהבנת תהליכי ההזדקנות והרפואה המונעת. הוא הצצה קטנה אל העתיד ואל השנים שעוד נותרו לנו.

 

אם היו אומרים לכם שהייתם יכולים לחיות עד 120 - האם הייתם מסכימים? אם היו אומרים לכם שהייתם יכולים לעשות זאת בבריאות טובה ובאושר - מישהו מכם היה עונה "לא תודה"? סביר להניח שרובנו לא נגיע ל־ 120 , אבל אולי נצליח להרוויח כמה שנים של בריאות טובה ולהאריך את חיינו ואת חיי ילדינו ונכדינו.

 

כולנו רוצים לחיות יותר, ולוּּ היה כדור כלשהו שמספק זאת עבורנו, כנראה היינו רצים לקנות אותו בכמויות. הבשורה הטובה היא שאומנם לאף אחד אין תשובה לשאלה כיצד לחיות עד גיל מאה לפחות בבריאות טובה, בנפש רגועה ובמוח צלול, אך יש לא מעט שניתן לעשות כבר עכשיו על מנת להתקרב לכך.

 

תמצאו בספר מפת דרכים אישית ומעשית המשלבת חוכמה עתיקה עם מדע מתקדם, ומציעה גישה שלמה לחיים ארוכים, בריאים ומלאי משמעות בעולם המודרני.

 

אמיר אלרואי הוא יזם, משקיע ומרצה, ומהקולות הבולטים בתעשיית הוולנס והלונג'וויטי בישראל

ובעולם. הוא חי, חוקר ונושם את תחום הבריאות והוולנס ברמה היומיומית, ופועל לקידום גישה פרואקטיבית, חדשנית ומבוססת מדע לרווחה אישית. אמיר הוא שותף-מייסד של Welltech Ventures , קרן ההון-סיכון הראשונה בישראל המתמקדת בטכנולוגיות וולנס, בריאות ולונג'וויטי. הוא מכהן כחבר בורד ב Global Wellness Summit -, אחד הארגונים המובילים והמשפיעים בתעשייה העולמית, וכן משמש כשגריר של Global Wellness Day בישראל. בשנת 2022 נבחר לאחד מ-30 האנשים המשפיעים בעולם הוולנס. אמיר נשוי למיכל, אב לחמישה ילדים, כלבה וחתולה. "וולנס - המסע אל החיים המיטביים" הוא ספרו הראשון.

 

אמיר אלרואי: "הספר הזה נולד מתוך מסע אישי ומקצועי של שנים. הוא לא מבטיח פתרונות קסם, אלא מזמין לעצור, לחשוב, ולהתחיל לבחור – כל אחד בקצב שלו – חיים בריאים, מודעים ומיטביים יותר. מטרתו היא לפתוח דלת, לעורר סקרנות, ולתת טעימה מעולם רחב ומרתק של אפשרויות לחיים טובים וארוכים יותר."

 

מהו עולם הוולנס והלונג'וויטי?

 

"וולנס הוא תפיסת חיים רחבה הרואה באדם ישות שלמה - גוף, נפש, תודעה ורגש - ושואפת לאיזון, מניעה ורווחה מתמשכת. זהו מצב טבעי של אדם החי בשלום עם עצמו, עם סביבתו ועם העולם, ומתנהל מתוך מודעות, בחירה ואחריות אישית לבריאותו.

 

"לונג'וויטי, או מדעי אריכות החיים, עוסקים בהארכת תוחלת החיים הבריאה -לא רק בכמה שנים נחיה, אלא באיך נחיה אותן. זהו תחום המתמקד בהאטת תהליכי ההזדקנות, בשימור יכולת התפקוד, ובשיפור איכות החיים לאורך זמן, באמצעות שילוב של מדע, רפואה מונעת, טכנולוגיה מתקדמת, אורח חיים והרגלים יומיומיים".

"מעבר להיותם תפיסות אישיות, וולנס ולונג'וויטי הפכו בעשור האחרון לתעשייה עולמית ולמהפכה של ממש, מהגדולות והצומחות בעולם,המשפיעה על רפואה, טכנולוגיה, תיירות, נדל"ן, תזונה, עבודה ואורח חיים. יחד, אלו תחומים המבקשים לאפשר לאנשים לחיות יותר שנים טובות, פעילות ומשמעותיות, ולא רק לחיות יותר.  זוהי הזמנה לחשוב מחדש על הקשר בין בריאות, זמן ואיכות החיים שלנו".

 

הוצאת ספרי ניב/ עורכת ראשית: מיקי יונס/ עורכת לשונית: נורית שי/ עיצוב כריכה ועימוד: אנסטסיה כץ/ הפקה ועיצוב גרפי: ספרי ניב/ 224 עמודים 2026.

 

 

 

 

 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

צל של חלומות מאת דן אגם

כריך מיוחד לכל אחת ואחד מאת עדה גמליאלי

נבואה וגעגוע מאת לורן סגל כהן