לא בכל מחיר מאת אורה קרופיק

 

לא בכל מחיר מאת אורה קרופיק


תחשבו רגע על הסיטואציה הבאה: אתם חיים בבית שבו אמא עובדת מסביב לשעון, נלחמת על כל שקל, אבל החובות בבנק רק הולכים ונערמים. עכשיו, תחשבו על החלום הכי גדול שלכם – סמארטפון חדיש ומחשב נייד. לא בשביל לפתור משוואות, אלא פשוט כדי להיות כמו כולם. כדי לא להרגיש שקופים.

כמה רחוק הייתם הולכים כדי להשיג את זה? מתי החלום הופך למלכודת?

זהו בדיוק הסיפור של דויד, תלמיד כיתה ו', שנקרע בין המציאות הכלכלית החונקת בבית לבין הלחץ החברתי המטורף שכולנו מכירים. התשוקה שלו "להיות כמו כולם" מובילה אותו למקומות אפלים, והוא מוצא את עצמו מתגלגל לקשרים עם אנשים מפוקפקים.

למרות שהכוונות של דויד טובות לחלוטין הוא לא רוצה להכביד על אמא שלו  הוא נשאב למערבולת מסוכנת שמאיימת לבלוע אותו. בדיוק בנקודת הניתוק הזו, מיה, חברתו לכיתה, מזהה שמשהו לא בסדר ומנסה להושיט לו גלגל הצלה. השאלה הגדולה היא: האם דויד יהיה מסוגל להניח לאגו, להושיט יד חזרה ולהציל את עצמו?

למה כדאי לכם לקרוא את זה דווקא עכשיו?

·         ריאליזם בועט בגובה העיניים: אורה קרופיק לא מייפה את המציאות ולא מטיפה מוסר. היא כותבת בצורה כנה, חדה ומרגשת שמדברת בדיוק בשפה של הנוער של היום.

·         הסכנות האמיתיות של הלחץ החברתי: הספר נוגע בנקודה הכי רגישה של גיל ההתבגרות הצורך השורשי "להשתלב" והמחיר הכלכלי והנפשי שילדים מוכנים לשלם עבורו.

·         מסר של חברות ואומץ: מעבר לדרמה, יש כאן סיפור יפהפה על כוחה של חברות אמת ועל החשיבות של היכולת לבקש עזרה כשנמצאים בקרקעית.

בשורה התחתונה: "לא בכל מחיר" הוא ספר חובה, מרתק ומותח, שמזכיר לנו שלכל בחירה יש מחיר אבל לפעמים, המחיר פשוט גבוה מדי.

 

 

מתוך הספר:

"אני מת, מת, מת שיהיה לי טלפון משלי!" אמר דויד.

אלכס הביט בו. "אם אתה רוצה, אני יכול לבקש מאחי גבריאל למצוא לך משהו."

"מה, בחינם?" התפלא דויד.

"מה פתאום בחינם, אחי, זה יעלה לך. בכסף או בעבודה."

 

"לא בכל מחיר" הוא ספרה ה-17 לילדים ולנוער, איתו מיטיבה שוב סופרת רבי המכר האהובה אורה קרופיק לתאר בכתיבתה חדת ההבחנה את עולמם של נערים שגורלם לא שפר עליהם, ולהעניק לקוראים סיפור ריאליסטי, כן ומרגש. ספריה הקודמים של קרופיק, ביניהם חברות עם שחר, לא כמו כולם, מריה, מילה אחת סיפור שלם והאביב של נופר יצאו אף הם בהוצאת "דני ספרים" וזכו להצלחה גדולה בקרב המבקרים והקוראים כאחד.

 

הוצאת דני ספרים/ עורך: חגי ברקת/ איור עטיפה: נעמה להב/ 142 עמודים 2026

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

צל של חלומות מאת דן אגם

היומנים של אווה מאת חוה כרמי

נבואה וגעגוע מאת לורן סגל כהן